110647
Książka
W koszyku
Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego. Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także „zdrowe” pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję i wiele innych chorób. Czterotygodniowy plan naprawczy przedstawiony w tej książce pozwala zadbać o zdrowie mózgu i zachować bystry umysł – niezależnie od wieku. Autor zdradza, jak wpływać na ekspresję genów dzięki diecie i dobrym nawykom. Broni cholesterolu i zdrowego tłuszczu. Pokazuje, jak radzić sobie z chorobami za pomocą smacznych posiłków, by cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem. Od wydawcy: "Doktor Perlmutter umiejętnie łączy alternatywne i konwencjonalne podejście w leczeniu chorób neurologicznych. Kierowałem do niego moich pacjentów, zawsze z doskonałym skutkiem". Mehmet Oz "Dr Perlmutter szczegółowo ukazuje niszczycielskie skutki działania tzw. „zdrowych węglowodanów” na ludzki mózg. Nowoczesne, wysokowydajne odmiany pszenicy są bardziej szkodliwe niż wszystkie wylewy i urazy głowy razem wzięte. Dr Perlmutter przedstawia przekonujące argumenty za dietą bez pszenicy, która pozwala zachować zdrowy mózg i umożliwia mu prawidłowe funkcjonowanie". William Davis, autor książki "Dieta bez pszenicy" (https://www.empik.com/grain-brain-zbozowa-glowa-ziarno-prawdy-o-mozgu-i-jego-cichych-zabojcach-pszenicy-weglowodanach-perlmtter-david-loberg-kristin,p1112632701,ksiazka-p)
Status dostępności:
Filia nr 2 Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61-F2/18 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej