110215
Książka
W koszyku
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Książka ta zawiera historię dziedzictwa kulinarnego powiatu jarosławskiego oraz opisy regionalnych przedsiębiorstw: są to piekarnie, cukiernie, pasieki, winnice, masarnie i zakłady mięsne. Łączy je generalnie szacunek do naszego dziedzictwa kulinarnego z naciskiem na produkcję wyrobów spożywczych o najwyższej jakości. W większości przypadków są to firmy rodzinne, w których często drugie, a nawet już trzecie pokolenie nawiązuje do tradycji kulinarnej miejsca, szanując jego kulturowe dziedzictwo oraz z zamiłowania do otaczającej nas natury (z przedmowy).
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (2 egz.)
Czytelnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Filia nr 4 Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej