111444
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Autorzy prezentują w poradniku praktyczne wskazówki dla lekarzy, dietetyków, pacjentów oraz osób opiekujących się chorymi. W szczegółowy sposób przedstawiają zalecenia żywieniowe, m.in. przy utracie/przyroście masy ciała, zaburzeniach odczuwania smaku i zapachu, suchości w jamie ustnej, utracie apetytu, stanach zapalnych jamy ustnej i przełyku, wymiotach, biegunkach, zaparciach i niedokrwistości. W publikacji znajdują się także wskazówki dietetyczne do stosowania po terapii onkologicznej, jak również dotyczące trybu życia, w tym aktywności fizycznej, osób z nowotworem i wyleczonych. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej. (http://www.gandalf.com.pl/b/zywienie-chorych-z-nowotworami/)
Availability:
Czytelnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 61/347 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 119-[120].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again