110607
Książka
W koszyku
(Żywność = Jakość, Technologia)
W książce, w bardzo przystępny sposób, przedstawiono wyniki badań nad jednym z największych odkryć naukowych ubiegłego stulecia. Podano podstawowe wiadomości o genach i ich funkcji w rozwoju roślin i zwierząt, opisano kierunki oraz możliwości międzygatunkowego doskonalenia genetycznego organizmów stosowanych w produkcji żywności. Sprostowano liczne ämityö dotyczące inżynierii genetycznej w przemyśle rolno-spożywczym. Omówiono zagrożenia ekologiczne związane z wdrażaniem upraw roślin transgenicznych; szczególną uwagę zwrócono na następstwa uprawy, przetwarzania i konsumpcji żywności transgenicznej. Książka jest przeznaczona dla studentów kierunków: biotechnologia, technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo, ochrona środowiska; pracowników instytucji związanych z kontrolą jakości żywności u Sanepidu, PZH, PIS; organizacji konsumenckich. Będzie również ciekawą lekturą dla wszystkich, którzy są zainteresowani skutkami upraw, przetwarzania, a przede wszystkim konsumpcji żywności transgenicznej
Status dostępności:
Czytelnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57/45 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Indeks
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej