110823
Książka
W koszyku
Surowce w piekarstwie / Maria Bartnik. - Wyd. 6. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1998. - 214, [2] s. : fot., rys., wykr. ; 21 cm.
W książce opisano właściwości surowców stosowanych w piekarstwie. Podano zasady i metody organoleptyczne ich oceny oraz przyczyny zmian wpływających na jakość surowców. Ponadto opisano metody przeciwdziałania niekorzystnym zmianom zachodzącym podczas przechowywania surowców i składowania gotowych produktów .
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Dla kl. I szkoły zasadniczej, zawód - piekarz, oraz jako książka pomocnicza dla kl. I, zawód - ciastkarz
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. [216]
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej